T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / BAFRA - Doğanca İlkokulu

Okul Aile Birliği Başkanlığından Veliye Mektup.

Okul Aile Birliği Başkanımız Yunus IŞIK tarafından velilere bilgilendirme mektubu gönderilmiştir.

Sayın Veli,

            Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri olarak 04 Ekim 2021 tarihinde devraldığımız görevi yürütmekteyiz.  Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin 6.maddesinde, birliğin görev ve yetkileri şu şekilde açıklanmıştır: "Okulun tüm ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetleri satın almak ve ödemeleri gerçekleştirmek." Aynı yönetmeliğin 15.maddesinde birliğin gelir kaynakları açıklanmıştır. Buna göre, okul kayıt dönemi(1 Haziran-30 Eylül) dışında velilerin gönüllü olarak yapacakları ayni, nakdi, şartlı/şartsız bağış ve yardımlar gelir kaynağımızı oluşturmaktadır. Okul-Aile Birliği yönetimi olarak Genel Kurulda her velimizin toplam 100 TL bağışta bulunması durumunda ekonomik olarak bütçemizin yeterli düzeye geleceğini açıklamıştık. Sizden isteğimiz Okul-Aile Birliğimizin banka hesap numarasına ya da elden resmi makbuz karşılığı bağışta bulunmanızdır. Bağışlarınız, banka hesabımızda şeffaf bir şekilde toplanmakta ve yasal usullere uygun olarak denetimlere açık bir şekilde şeffaf olarak harcanmaktadır.

            Sizler okulumuza güvenerek çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Çocuklarımızın eğitim-öğretim ihtiyaçlarını karşılamak için sizlerden beklediğimiz destek konusunda da sizlerin bizlere güvenmenizi istiyoruz.

            Bize ulaştırılan bazı sorularla ilgili açıklamalarımızı sizlerle paylaşmak istedik.

            Soru: Bağış yapmak zorunda mıyım?

            Cevap: Bağışlarınızı, gönüllülük esasına göre istemekteyiz. Okulumuzun giderleri, ancak bağışlarla karşılanabildiği için, "ekonomik sorumluluğun" tüm velilerimizce eşit şekilde paylaşılması, veliler arasındaki hak ve hukukun gereği olarak düşünülmelidir. Bu düşüncelerle bağışlarını yapan velilerimize teşekkür ediyoruz. Okulumuzun imkânlarından tüm öğrencilerimiz eşit şekilde yararlandığı gibi, tüm velilerimizce ekonomik sorumluluğun da eşit olarak üstlenilmesini istiyoruz. Okul Aile Birliği'ne bağış yapmak, zorunluluk olmaktan öte bizlerin vicdani sorumluluğudur. Amacımız, kimseyi zor durumda bırakmak ya da üzmek kesinlikle değildir.

            Velilerimizi, birlik olmaya ve taşın altına elimizi birlikte koymaya davet ediyoruz! En kârlı yatırım, çocuklarımızın eğitimine yapacağımız yatırımdır...

            Okulumuz web sitesi (www.dogancaio.meb.k12.tr) yapılan çalışmalar site üzerinden duyurulmaktadır.

 

                                                                                              MUHAMMET TOPRAK

                                                                                  Okul-Aile Birliği Başkanı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2019 - Güncelleme: 11.03.2023 14:42 - Görüntülenme: 822
  Beğen | 1  kişi beğendi